< Wat is VCA? - VCAin1dag

Wat is VCA

Bent u net klaar met uw opleiding, of laat u zich omscholen, dan zult u in uw toekomstige branche heel vaak de term ‘VCA’ tegenkomen. Dat roept vragen op. Want wat is VCA? Wat betekent VCA? En wat is een VCA diploma? Op deze pagina leggen we het allemaal uit. U leest wat de betekenis van VCA is en leest alle VCA informatie die belangrijk is om te weten.

VCA cursus wat is dat?

In sommige branches komt u de term ‘VCA’ vaak tegen. Logisch dat u zichzelf dan afvraagt: Wat is VCA? Wat betekent VCA? En wat is een VCA opleiding? Bij VCAin1dag.nl leggen we het graag hieronder uit.

Wat is een VCA cursus of VCA opleiding? De VCA cursus is een cursus of opleiding voor iedereen die werkt in een branche met risicovolle werkzaamheden. Denk aan de bouwbranche, transportbranche en schildersbranche. Omdat er hier vaak op grote hoogtes wordt gewerkt, of met gevaarlijke stoffen of machines, is het nodig dat werknemers weten wat ze wel en niet moeten doen. De cursus of opleiding duurt één dag.

VCA veiligheid: minder ongevallen op de werkvloer

Op de dagcursus leert de cursist alles omtrent VCA

  • veiligheid
  • gezondheid
  • milieu

De regels kennen is niet alleen belangrijk voor hun eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de collega’s om hen heen. De dagcursus veiligheid VCA helpt dus het aantal ongevallen op de werkvloer te verminderen.

Waar staat VCA voor?

VCA is een afkorting. Waar staat VCA voor? VCA staat voor: Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers.

Er zijn meerdere VCA cursussen, en elke heeft zijn eigen afkorting. Zo is er VCA basis (basisveiligheid), VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) en VCU VIL (Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties, Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden). Voor elke cursus is de betekenis VCA dus net even anders.

Is VCA verplicht?

Het is niet zo dat het behalen van uw VCA verplicht is. Maar bij sommige bedrijven is het certificaat wel noodzakelijk om die baan te krijgen – en dus kunnen we stellen dat in bepaalde branches het VCA verplicht is. Veel bedrijven in de bouw- en transportsector verlangen van hun werknemers dat zij hun VCA certificaat halen. Hier kunt u dus niet werken zonder VCA.

Wat is VCA examen?

Om uw certificaat te behalen, moet u een cursus volgen en examen afleggen. Bij VCAin1dag.nl doet u dit allemaal in één dag. Dit klinkt als een hele opgave, want misschien heeft u al lange tijd geen examen meer gedaan. Toch is het echt te doen! Onze instructeur neemt namelijk alle lesstof met u door en gaat in op de vraag: wat is VCA examen en welke informatie is essentieel om te weten?

Bij VCAin1dag.nl slaagt 98% van de cursisten in één keer!

Het VCA examen wat is dat? Dit is een toets die bestaat uit veertig vragen (VCA basis) tot zeventig vragen (VCA VOL en VCU VIL). Om te slagen moet u deze vragen binnen een bepaalde tijd maken en een percentage van 64,5% van de vragen goed hebben.

VCA attest: het certificaat

Als u de toets goed afgerond heeft, ontvangt u het VCA certificaat. Dit is een gedrukte verklaring, VCA diploma. Met dit VCA certificaat op zak heeft u in veel gevallen meer kans op een baan of een aanbesteding. U ontvangt het diploma en QR code digitaal na betaling van de factuur.

Heeft u na het lezen van deze pagina ‘Wat is VCA’ nog een vraag? Bij VCAin1dag.nl beantwoorden we deze graag.

Neem contact op

Onze enthousiaste fanclub