< VCAin1dag | VCU VIL trainingen

VIL VCU Cursus

VIL VCU is de VCA cursus voor uitzendorganisaties. Bij VCAin1dag.nl – een initiatief van Safeinspect – behaalt u het diploma in één dag. Trots zijn wij op ons slagingspercentage, dat een stuk hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Bij ons slaagt 98 van de 100 cursisten direct na de dagcursus! Start meteen met uw VCU VIL; er staan altijd op korte termijn cursussen gepland.

VCU cursus in 1 dag

De VCU opleiding duurt bij VCAin1dag.nl slechts één dag. Tijdens deze VCU cursus neemt een ervaren instructeur de lesstof met u door. Op een interactieve manier, waarbij er ook voldoende ruimte is om eigen ervaringen te delen en vragen te stellen. Aan het eind van de cursusdag volgt direct het examen. Dit examen wordt afgenomen door een onafhankelijke instantie, het Centraal Bureau Examens uit Veenendaal.

VCU Praktische informatie

Voor de VCU VIL dagcursus komt u naar onze locatie in Lunteren (centraal in Nederland) of wij komen naar uw locatie vanaf 6 personen. We beginnen deze dag rond 7.45 uur en nemen de lesstof door tot 16.00 uur. Tussendoor verzorgen wij van VCAin1dag.nl een lunch. Natuurlijk houden we gedurende deze VCU dagcursus regelmatig even pauze.

VCU checklist voor uitzendbureaus

De VCU checklist (Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties) is er voor medewerkers van uitzendbureaus. Denk aan leidinggevenden en intercedenten (medewerkers die uitzendkrachten en werkgevers samenbrengen). Voor uitzendbureaus die VCU gecertificeerd willen zijn, is de VIL VCU opleiding essentieel. Zonder VIL VCU kan een uitzendbureau immers geen personeel leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven, waar werkzaamheden worden uitgevoerd in een risicovolle omgeving. Dit zijn bijvoorbeeld fabrieken, werkplaatsen en bouwterreinen.

De lesstof van VCU VIL komt in grote lijnen overeen met de lesstof van de VCA VOL cursus. Echter is er bij de VCU checklist een gedeelte toegevoegd met specifieke kennis die van belang is voor het goed functioneren van de intercedenten en leidinggevenden in de uitzendbranche.

VCU betekenis: over de afkorting

Voor de VIL VCU betekenis kijken we naar de afkorting. VCU staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu (VGA) Checklist Uitzendorganisaties. VIL staat voor Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden. Deze cursus staat dus bekend als: VCA uitzendbureau. Om aan deze VCA voor uitzendbureaus deel te nemen, is de VCU norm dat u als intercedent of leidinggevende bij een uitzendbureau werkzaam bent. Voor zzp’ers en medewerkers van andere bedrijven verzorgen wij de VCA basis en VCA VOL.

Aanmelden voor VIL VCU cursus

Aanmelden voor de cursus VIL VCU kan via deze website. Maar ook kunt u zich aanmelden per e-mail of telefoon.

Over VCAin1dag

VCAin1dag.nl is een initiatief van Safeinspect. Wij verzorgen alle VCA cursussen die er zijn: de VCA basiscursus, de VOL cursus voor leidinggevenden én de VCA cursus voor uitzendbureaus: de VCU VIL. Uw dagcursus volgt u bij ons op locatie in Lunteren (centraal in Nederland). Maar ook komen wij graag naar uw organisatie toe; dit is mogelijk bij zes cursisten of meer.

Neem contact op

Onze enthousiaste fanclub