< Alles over het VCA VOL examen | ins en outs | VCAin1dag.nl

VCA VOL examen

Om het VCA certificaat voor Operationeel Leidinggevenden te behalen, moet u het VCA VOL examen afleggen. Hiervoor volgt u bij VCAin1dag.nl de VCA VOL dagcursus. Tijdens deze dag behandelt een instructeur de lesstof, en volgt direct erna – op dezelfde dag – het examen VOL VCA. Omdat de lesstof van de cursus dan nog vers in het geheugen ligt, kan die meteen worden gereproduceerd voor het VOL VCA examen.

Een examen roept vragen op. Want hoe zit het precies in elkaar? Moet u apart het VCA VOL examen aanvragen? Moet u zich voorbereiden? En wanneer krijgt u de VOL VCA examen uitslag? Op deze pagina leggen wij u graag alles uit over het examen VCA VOL.

VCA VOL examen tips en vragen

Bij VCAin1dag.nl zijn er altijd mogelijkheden om op korte termijn uw VCA VOL examen af te leggen. De VCA VOL examens worden in principe altijd aansluitend aan de dagcursus VCA voor Operationeel Leidinggevenden gepland – dezelfde dag dus.

VCA VOL cursus en examen op één dag

Onze dagcursussen starten om 7.45 uur en duren tot 16.00 uur. Tussendoor verzorgen wij een lunch. Aan het eind van de dag, rond 16.00 uur, volgt gelijk het examen. Doordat de VCA VOL cursus en examen op één dag plaatsvinden, is de slagingskans groot. De informatie van de cursus ligt dan immers nog vers in het geheugen en kan gelijk worden gereproduceerd voor het examen VCA VOL.

Op de dagcursus zelf neemt een ervaren instructeur alle lesstof die u moet weten voor het examen met u door. Maar wilt u zichzelf optimaal voorbereiden op het examen, dan is het verstandig om thuis alvast een proefexamen te maken. Een proefexamen maken vormt de ultieme VCA VOL examen training.

VOL VCA examen vragen

Een examen afleggen, dat doet u niet elke dag. Daarom vraagt u zich misschien van alles af. ‘VCA VOL examen hoeveel vragen?’ ‘Is het VCA VOL examen moeilijk?’ ‘Hoeveel tijd heb ik voor de VCA VOL vragenlijst?’

Een VCA VOL examen bestaat uit 70 vragen. VOL VCA examen vragen zijn allemaal meerkeuze. Binnen een vastgestelde tijd moet u de VCA VOL vragen beantwoorden; voor het VCA VOL examen is dit 75 minuten. Langer dus dan de tijd die staat voor het VCA basis examen (waar 60 minuten voor staat); maar het VCA VOL examen aantal vragen ligt dan ook hoger. U bent geslaagd wanneer u 64,5% van de vragen goed heeft beantwoord.

VCA VOL examen hoeveel fouten

Vraagt u zichzelf af: ‘Bij het VCA VOL examen hoeveel fouten mag ik hebben?’ Van de 70 vragen moet u 64,5% of meer van de vragen goed hebben om te slagen. De VCA VOL examen eisen zijn wat dat betreft gelijk aan het VCA basis examen; ook daar moet u 64,5% van de examenvragen juist beantwoorden om te slagen.

Na het VCA examen wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten of u geslaagd bent. Omdat wij vrijwel alle examens digitaal afnemen, is de uitslag direct bekend. U ziet deze verschijnen op uw beeldscherm.

VCA VOL examen tips

Een tip die we u graag geven, is om voorafgaand aan de dagcursus het proefexamen te maken. Dit is een van de belangrijkste VCA VOL examen tips die we u kunnen geven. Het proefexamen bereidt u goed voor op het echte examen. U raakt bekend met de vraagstelling en u komt soms zelfs vragen tegen die u in het echte examen ook krijgt. Verder is het verstandig om het digitale lesmateriaal te lezen, zodat u eventuele vragen over de lesstof kunt voorleggen aan de instructeur.

Slagingspercentage VCA VOL examen

Trots zijn wij op ons slagingspercentage VCA VOL examen. Bij ons slaagt 98% van de cursisten direct! Dit percentage ligt een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde van 75%.

VCA VOL examen kosten

De VCA VOL examen kosten komen bij VCAin1dag.nl op €195,- exclusief btw. Deze VCA VOL examen prijs is opgebouwd uit het volgende: cursusdag (met lunch), examen, certificaat en pas. Naast VCA VOL, kunt u bij ons terecht voor VCA basis en VIL VCU. VCAin1dag.nl is een initiatief van Safeinspect. Voor het examen werken wij samen met Centraal Bureau Examens uit Veenendaal, een onafhankelijke instantie.

Neem contact op

Onze enthousiaste fanclub