VCA Basis examen

Op korte termijn uw VCA Basis examen doen? Dat kan bij VCAin1dag.nl. Wij hebben altijd diverse VCA Basis -cursussen gepland staan. Tijdens deze dagcursussen neemt een instructeur de lesstof met u door en kunt u aan het einde van de dag het VCA examen afleggen. Lees op deze pagina alles wat u moet weten over het VCA examen maken en het VCA examen halen.

Het examen VCA Basis  hoeft niet duur te zijn; onze cursussen kosten €195,- exclusief btw. Dit is inclusief digitaal lesmateriaal, cursusdag met lunch, examen, certificaat en pas. Bij ons heeft u het VCA diploma goedkoop op zak.

VCA Basis examen tips en vragen

Als u een dagcursus volgt bij VCAin1dag.nl, dan wilt u natuurlijk direct voor het examen slagen. Onze VCA examen tips focussen zich daarom vooral op het digitale lesmateriaal. Wij raden u aan om dit vooraf te lezen en het proefexamen te maken. Zo krijgt u een goed beeld van wat u tijdens het examen kunt verwachten. Bovendien zitten er vrijwel altijd een aantal VCA examen vragen en VCA antwoorden in het proefexamen die u ook in het echte examen kunt verwachten.

VCA Basis toets

De VCA examens worden in principe altijd aansluitend aan de VCA cursus gepland. Dat wil zeggen dat wanneer u bij ons een opleiding volgt, deze in de meeste gevallen start om 7.45 uur en duurt tot 16.00 uur. De VCA toets volgt dan gelijk om 16.00 uur. De informatie van de cursus ligt dan nog vers in het geheugen en kan gelijk worden gereproduceerd voor het examen VCA.

VCA attest examen: het certificaat

Als u de toets goed afgerond heeft, ontvangt u een schriftelijke of gedrukte verklaring (VCA attest examen). Met dit VCA certificaat op zak heeft u in veel gevallen meer kans op een baan of een aanbesteding.

VCA examen uitslag

Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk weten of u voor het vca examen geslaagd bent. Gelukkig is de VCA uitslag bij ons direct bekend. Mocht het zo zijn dat u voor het VCA examen gezakt bent, dan kunt u opnieuw examen doen, of de dagcursus nogmaals doorlopen. Onderwerpen waar u na aanleiding van de VCA examen uitslag tegenaan liep, kunt u tijdens deze dagcursus met de instructeur bespreken.

Landelijk gezien scoren we bij VCAin1dag.nl erg goed. Waar in Nederland gemiddeld drie van de vier kandidaten hun examen VCA halen, slaagt bij ons 98%. Een heel hoog slagingspercentage!

VCA Basis examen moeilijk?

Is het VCA examen moeilijk? Dat is voor iedereen anders. Iedereen legt hetzelfde examen af, maar bij de één gaat dit makkelijker dan bij de ander. Natuurlijk wordt er tijdens het VCA examen een bepaald niveau verwacht, waarbij u een x-aantal vragen goed moet beantwoorden. Het verschilt per VCA examen hoeveel fout u mag hebben: bij het VCA basis examen kunt u maximaal 4000 punten scoren. U moet 64,5% van de antwoorden goed hebben om te slagen. Bij het VCA VOL en VCU- VIL kunt u maximaal 7000 punten scoren. U moet 64,5% van de antwoorden goed hebben om te slagen.

Wanneer u moeite heeft met lezen, door bijvoorbeeld dyslexie, is het mogelijk om een voorleesexamen af te leggen. Hiervoor wordt een toeslag berekend. Wanneer u een voorleesexamen of vca examen voor moeilijk lerenden wenst, kunt u het beste telefonisch of per e-mail contact opnemen met VCAin1dag.nl.

 VCA Basis examen aanvragen

Het VCA examen aanvragen hoeft niet apart; na de dagcursus volgt altijd direct het examen door een onafhankelijke instantie. Wel is het verplicht een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar het examen. Zonder dit document wordt u niet toegelaten tot het examen.

Voor het VCA examen werken wij samen met het Centraal Bureau Examens BV uit Veenendaal. Dit is een onafhankelijk examenbureau voor het afnemen van VCA- en andere veiligheidsexamens. Zij nemen voor ons het VCA Basis examen, het VCA VOL examen en het  VCU VIL examen af.

VCA vragen: meerkeuze vragenlijst

‘Hoe zit het examen in elkaar?’ ‘Voor het VCA examen hoeveel vragen?’ ’Wat voor soort vragen krijg ik?’ Het zijn allemaal dingen die je je afvraagt voordat je aan een VCA cursus begint. Het VCA examen bestaat uit verschillende VCA examenvragen. Deze moet u binnen een vastgestelde tijd beantwoorden. Hoe lang de VCA vragenlijst is en hoeveel tijd u voor de VCA vragen krijgt, is afhankelijk van het soort examen dat u aflegt.

Neem contact op

Onze enthousiaste fanclub