VCAIN1DAG.NL | VCA Cursus, slagen in 1 dag!
MENU
AANMELDEN CURSUS
...inschrijven VCA

VCA Examen

Uw VCA examen afleggen bij VCAin1dag

Bij VCAin1dag zijn er altijd mogelijkheden om op korte termijn uw VCA examen af te leggen. De VCA examens worden in principe altijd aansluitend aan de VCA cursus gepland. Dat wil zeggen dat wanneer u een opleiding volgt bij ons, deze in de meeste gevallen start om 7:45 uur en duurt tot 16:00 uur. Het examen volgt dan gelijk om 16:00 uur. De informatie van de cursus ligt dan nog vers in het geheugen en kan gelijk worden gereproduceerd voor het examen VCA.
 
Voor het VCA examen maken wij gebruik van Centraal Bureau Examens BV. Dit is een onafhankelijk examenbureau voor het afnemen van VCA- en andere veiligheidsexamens en is gevestigd in Veenendaal. Zij nemen het VCA Basis examen, het VCA VOL examen en het VCU VIL examen af. Het is verplicht om naar het examen een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Deze moet u afgeven aan de examinator. Zonder dit document wordt u niet toegelaten tot het examen.
 

Opzet van het VCA examen

Een VCA examen bestaat uit verschillende meerkeuzevragen die u binnen een vastgestelde tijd moet beantwoorden. Het aantal vragen en de tijd is afhankelijk van het soort examen dat u aflegt. Een VCA Basisexamen bestaat uit 40 vragen. Deze moeten gemaakt worden binnen 60 minuten. U bent geslaagd wanneer u 28 of meer vragen goed heeft. Een VCA VOL en VCU VIL bestaat uit 70 vragen. Hierbij heeft u 75 minuten de tijd en bent u geslaagd als u 49 of meer vragen goed heeft.
Vooraf raden wij u altijd aan om alvast een proefexamen te bekijken en te maken. Zo krijgt u een beeld wat u van het examen kunt verwachten. Bovendien zitten er vrijwel altijd een aantal vragen in het proefexamen die u ook in het echte examen kunt verwachten.
 

Moeite met lezen?

Wanneer u moeite heeft met lezen, door bijvoorbeeld dyslexie, bestaat er de mogelijkheid van een voorleesexamen. Voor het afleggen van een voorleesexamen wordt een toeslag berekend. Wanneer u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om een voorleesexamen af te leggen kunt u het beste contact opnemen met VCAin1dag.
 

Uitslag van het VCA examen

Na het VCA examen wilt u uiteraard zo snel mogelijk weten of u geslaagd bent. De uitslag is bij ons snel bekend. Wanneer u de eerstvolgende werkdag na het VCA examen contact opneemt kunnen wij u gelijk vertellen of u geslaagd bent. Landelijk gezien scoort VCAin1dag erg goed. Waar gemiddeld drie van de vier kandidaten hun examen VCA halen, slaagt bij ons 98%. Een heel hoog slagingspercentage!
 

Aanmelden cursus
VCA Basis
Klik hier voor beschikbare cursussen
VCA Vol
Klik hier voor beschikbare cursussen
Kurs VCA
Kliknij tutaj dostępnych kursówQuotes

Ik heb deze week de VCA basis cursus mogen volgen en ik wil jullie even terugkoppelen dat het een hele leuke en leerzame cursus was! Laat deze cursus een voorbeeld zijn voor andere incompany cursussen. Hele taaie stof en ook nog eens een hele grote hoeveelheid werd in snel tempo op een hele leuke manier gebracht! Was eens een verademing, niet zo traag en suf als andere cursussen en de persoon deed het super leuk en goed! Ook met pakkende voorbeelden waardoor de stof ook nog eens goed blijft hangen. Complimenten dus!
- Joep - Gemeente Goirle