VCAIN1DAG.NL | VCA Cursus, slagen in 1 dag!
MENU
AANMELDEN CURSUS
...inschrijven VCA

VCA Cursus

VCA behalen in één dag? Dat kan bij VCAin1dag, een initiatief van Safeinspect. Bij ons volgt u een VCA training van één dag en doet u meteen examen. Kies uit één van de verschillende trainingen (VCA basis, VCA VOL of VIL VCU) en start met de VCA cursus wanneer u wilt.

Onze instructeurs maken de VCA cursus toegankelijk. Ze leggen de lesstof op een heldere manier uit. En dit zien we terug in het hoge slagingspercentage; terwijl het landelijke percentage van geslaagden per cursus VCA op 75% ligt, slaagt bij ons ruim 98 van de 100 cursisten direct. En daar zijn we trots op! 

 

Een VCA opleiding die bij u past

Bij VCAin1dag volgt u de VCA opleiding die bij u past. Kies uit de volgende dagcursussen:

 

 

Ter voorbereiding op de opleiding VCA ontvangt u een cursusboek. U kunt zich met dit boek alvast voorbereiden op de cursusdag, maar dit is niet noodzakelijk. Op de lesdag wordt alle stof behandeld. Voor de dagcursus komt u naar onze locatie in Lunteren. Maar wij komen ook graag naar úw organisatie toe. Deze VCA opleiding in company is mogelijk vanaf zes cursisten!

 

Waarom een VCA cursus?

Een VCA cursus is er voor iedereen die veilig, gezond en duurzaam wil werken. De afkorting VCA staat dan ook voor: Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het volgen van een VCA safety training is in diverse branches wenselijk. Bijvoorbeeld in branches waar op grote hoogtes of met gevaarlijke stoffen of machines wordt gewerkt. Denk aan de bouwbranche, schoonmaakbranche en schildersbranche.


Heeft u de VCA dagcursus met succes afgesloten, dan kunt u aantonen dat u helemaal op de hoogte bent van de veiligheidsvoorschriften in uw branche. En dat is voor u als werknemer of als werkgever essentieel; de vraag naar goed opgeleide werkgevers en werknemers is groot. Het is zelfs zo dat steeds meer opdrachtgevers - zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid - vragen om een vca-certificaat. Beschikt u hierover, dan heeft u dus meer kans op die baan of aanbesteding!

 

VCA training: cursusboek thuisgestuurd

Ter voorbereiding op de dagcursus krijgt u een cursusboek thuisgestuurd, al binnen twee werkdagen na aanmelding voor een VCA cursus. Zodra u dit cursusboek openslaat, start uw VCA training! Door u alvast in te lezen, bereidt u zich optimaal voor op de dagcursus. Doe ook vooral het proefexamen uit het boek. Het proefexamen vormt de ideale voorbereiding op de VCA basis examentraining of VOL examen training.

 

VCA cursus inhoud: dit leert u

Wat u precies leert tijdens de VCA cursus? Dat is afhankelijk van het type VCA cursus dat u volgt. Hoe dan ook staat de VCA cursus inhoud helemaal in het teken van veilig, gezond en duurzaam werken. Het doel van VCA is immers om het aantal ongevallen op de werkvloer te verminderen. En daarom komen er allerlei onderwerpen aan bod. Over wetgeving, incidenten, bescherming, gevaarlijke stoffen, elektriciteit en brand. Enorm interessant, maar bovenal: belangrijk!

 

VCA dagcursus

De VCA dagcursus duurt een dag. We beginnen om 7:45 uur en behandelen de lesstof tot ongeveer 16:00 uur. Tijdens deze VCA training is er volop de ruimte om uw ervaringen te delen en vragen te stellen aan de instructeur. Tussen de middag verzorgen wij een lunch en om 16:00 uur volgt het examen. Dit examen wordt verzorgd door een geheel onafhankelijke instantie: het Centraal Bureau Examens uit Veenendaal.

 

VCA ook op locatie

Bij VCAin1dag - een initiatief van Safeinspect - verzorgen we al ruim 12,5 jaar VCA cursussen o.a. op onze locatie in Lunteren. Maar we komen ook graag naar uw organisatie toe - waar ook in Nederland. Dit kan al vanaf zes cursisten!

 

Wanneer u bij ons een VCA cursus volgt, kunnen deze uren ook meetellen voor code 95. Dit betreft de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs. Wanneer u de uren van de VCA training mee wil laten tellen voor deze nascholing, dient u dit van tevoren bij ons aan te geven. Dan kunnen wij u of uw medewerker hiervoor aanmelden.

Aanmelden cursus
VCA Basis
Klik hier voor beschikbare cursussen
VCA Vol
Klik hier voor beschikbare cursussen
Kurs VCA
Kliknij tutaj dostępnych kursówQuotes

Wij zijn super goed te spreken over jullie dienstverlening want ik had op 19 september informatie gevraagd over de eerstvolgende VCA cursus, en dat was op 5 oktober Maar jullie hebben dat voor ons speciaal naar voren gehaald omdat onze chauffeurs het eigenlijk direct nodig hadden. Zaterdag 28-september de cursus en dezelfde avond stonden de diploma’s op de mail. Super bedankt.
- Henk Buiter (Buiter Transport Staphorst) www.buitertransportstaphorst.nl