VCAIN1DAG.NL | VCA Cursus, slagen in 1 dag!
MENU
AANMELDEN CURSUS
...inschrijven VCA

VCA Certificaat

Bij VCAin1dag.nl kunt u in één dag uw VCA certificaat halen. Hiervoor volgt u een dagcursus. Heeft u deze VCA cursus met goed gevolg afgesloten, dan krijgt u het certificaat VCA en het bijbehorende pasje thuisgestuurd. Het certificaat en de pas zijn strikt persoonlijk. U kunt ermee aantonen dat u het VCA examen hebt behaald.

 

VCAin1dag.nl verzorgt de volgende VCA cursussen:

 

VCA certificering

Met een VCA certificaat kunt u aantonen dat u voldoende kennis en inzicht heeft om risico's te beheersen. Veilig werken is steeds belangrijker. In veel branches is een VCA certificering dan ook onmisbaar. Denk aan de bouwbranche, schoonmaakbranche en schildersbranche; daar waar wordt gewerkt op grote hoogtes, met gevaarlijke stoffen of met gevaarlijke machines.

 

Als werknemer heeft u met een VCA certificering meer kans op een baan. En als werkgever heeft u met een certificering meer kans op die ene aanbesteding, want veel opdrachtgevers (in het bedrijfsleven en bij de overheid) vragen om een certificaat. Heeft u deze niet, dan is de kans groot dat de opdracht aan uw neus voorbijgaat.

 

VCA certificaat kosten

De kosten voor het behalen van het certificaat verschillen per cursus. Voor VCA basis komen de VCA certificaat kosten op €185,- exclusief btw. Hierbij is alles inbegrepen: lesmateriaal, dagcursus (met lunch), examen, certificaat en pas. Voor VCA VOL en VIL VCU liggen de VCA certificering kosten iets hoger: €195,- exclusief btw. Ook bij deze cursussen is alles inbegrepen: lesmateriaal, dagcursus (met lunch), examen, certificaat en pas.

 

VCA certificaat wat is dat?

Het VCA certificaat wat is dat precies? Eigenlijk is de VCA certificaat betekenis hetzelfde als een diploma. Net als een diploma toont het certificaat aan dat u met succes een VCA cursus hebt afgerond. Het enige verschil met een diploma, is dat het certificaat tien jaar geldig is, terwijl een (school)diploma niet te maken heeft met een bepaalde geldigheid.

 

De gegevens van het VCA certificaat worden in een database bijgehouden. Met naam en geboortedatum kan altijd gecontroleerd worden of u over het certificaat beschikt. Mocht u het certificaat of pasje onverhoopt kwijtraken, dan volstaat uw vermelding in het Centraal Diploma Register VCA (CDR). Wilt u toch graag het pasje in uw bezit hebben, dan kunt u deze opnieuw aanvragen.

 

VCA certificaat geldigheid

Helaas is het VCA certificaat niet voor altijd geldig. De geldigheid VCA certificaat is tien jaar. Na deze periode is uw certificering verlopen en moet u het VCA certificaat verlengen – als u dan tenminste nog steeds wilt beschikken over een VCA certificering. Om uw VCA certificaat te verlengen moet u opnieuw examen doen; aan te raden is om ook de dagcursus opnieuw te volgen. Ook de cursisten die hun VCA verlengen zijn van harte welkom bij VCAin1dag.nl. Bij ons kunt u terecht voor VCA basis, VCA VOL en VIL VCU.

 

De reden van de beperkte VCA certificaat geldigheid is dat na tien jaar het nodige gewijzigd kan zijn in de leerstof. Het is daarom belangrijk om de kennis omtrent veiligheid, gezondheid en milieu na tien jaar weer op te frissen. Dit doet u niet alleen voor uzelf, maar ook voor de collega’s om u heen.

 

Welke VCA certificaten zijn er?

Het ene VCA certificaat is het andere niet; er zijn verschillende VCA cursussen. En daarbij is er ook nog het onderscheid tussen persoonscertificatie (VCA voor u als persoon) en bedrijfscertificering (VCA voor het bedrijf).

 

Welke VCA certificaten zijn er dan allemaal? Voor personen zijn er drie niveaus: VCA basis, VCA VOL en VIL VCA. Voor bedrijven zijn er vier niveaus: VCA* (VCA ster), VCA** (VCA ster ster), VCA P (VCA Petrochemie) en VCU (Veiligheid en gezondheid Checklist Uitzendorganisaties). Met het VCA 2 certificaat wordt VCA** bedoeld, en met het VCA P certificaat het VCA Petrochemie.

Aanmelden cursus
VCA Basis
Klik hier voor beschikbare cursussen
VCA Vol
Klik hier voor beschikbare cursussen
Kurs VCA
Kliknij tutaj dostępnych kursówQuotes

Ik wil je nogmaals bedanken voor de snelle reactie en dat alles perfect geregeld was. Zelfs in het paasweekend de mappen nog laten bezorgen. Mocht het weer eens nodig zijn dan weten we jullie te vinden en ik zal het anderen ook zeker aanraden om bij jullie op cursus te gaan.
- Angelique de Greef (F. Smits Dakdekkersbedrijf)