< VCA Basis cursus volgen bij VCAin1dag.nl

VCA Basis cursus

De VCA Basis cursus behandelt alle basiskennis over veilig en gezond werken. VCA Basis is dé VCA basisopleiding voor uitvoerende medewerkers. Bij VCAin1dag – een initiatief van Safeinspect – behaalt u uw VCA Basis in 1 dag.  Na de cursusdag legt u meteen het examen af. Bij ons slaagt ruim 98 van de 100 cursisten direct!

 

Start meteen met uw VCA Basisveiligheid. Bij ons kunt u uw diploma op korte termijn halen; er staan namelijk altijd cursussen gepland.

Wat houdt de VCA Basis cursus in?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Maar…wat is VCA Basis? VCA Basis is dé basisopleiding als het gaat om VCA. Naast VCA Basis zijn er namelijk nog meer VCA cursussen: VCA VOL voor operationeel leidinggevenden, en VIL VCU voor intercedenten en leidinggevenden. Tijdens de VCA Basis cursus worden o.a. de volgende onderwerpen besproken

  • Arbowetgeving
  • Risico’s en veiligheid
  • Werken op hoogte
  • Hijsen en heffen
  • Brand, explosiegevaar en gevaarlijke stoffen
  • Elektriciteit

Waarom de VCA Basis cursus volgen?

De VCA Basis cursus is bedoeld voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende rol. Denk aan technische medewerkers of onderhoudsmedewerkers. De cursus behandelt basisveiligheid rondom veiligheid, gezondheid en milieu. Denk aan hijsen, tillen, lopen, verschillende soorten gereedschappen, gevaarlijke stoffen, de Arbowet en ergonomie.

Tijdens de VCA Basis cursus neemt een ervaren instructeur de lesstof met u door. Op een interactieve manier waarbij er ook voldoende ruimte is om eigen ervaringen te delen en vragen te stellen. Aan het eind van de cursusdag volgt direct het examen. Dit examen wordt afgenomen door een onafhankelijke instantie. Bent u geslaagd, dan heeft u direct uw VCA Basis certificaat.

Bekijk hieronder de eerstvolgende trainingsdata

Klanten over VCA in 1 dag

Geweldige leerzame leuke dag vol humor en leerzame stof die goed samengevat wordt! Hier niet slagen is bijna onmogelijk. Zie er niet tegen op want Geurt maakt er een leuke dag van. Geurt hartelijk dank voor deze ervaring! Heerlijke lunch en een 100% slagen van alle deelnemers.

Flextra

Onze enthousiaste fanclub