< VCAin1dag | VCA Basis trainingen

VCA Basis Cursus

VCA basis is dé VCA basisopleiding voor uitvoerende medewerkers. Deze cursus behandelt alle basiskennis over veilig en gezond werken. Bij VCAin1dag.nl – een initiatief van Safeinspect – doet u dit in één dag. Na de cursusdag legt u meteen het examen af. Bij ons slaagt ruim 98 van de 100 cursisten direct! Start met VCA basis wanneer u wilt; altijd staan er op korte termijn cursussen gepland. U of uw werknemer kan dus zo aanschuiven.

VCA basis cursus

Bij VCAin1dag.nl doet u over de VCA basis cursus 1 dag. U komt hiervoor naar onze locatie in Lunteren (centraal in Nederland), waar onze instructeurs de lesstof van de VCA basisopleiding op een heldere manier uitleggen. Aan het eind van de cursusdag volgt u meteen het examen. Bent u niet in de gelegenheid om naar Lunteren te komen? Dan is het goed om te weten dat wij ook graag naar uw organisatie komen! Dit kan wanneer u zes of meer medewerkers aanmeldt voor de cursus VCA basis.

Wat is VCA Basis?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Maar … wat is VCA basis? VCA basis is dé basisopleiding als het gaat om VCA. Naast VCA basis zijn er namelijk nog meer VCA cursussen: VCA VOL voor operationeel leidinggevenden, en VIL VCU voor intercedenten en leidinggevenden.

Waarom basisveiligheid VCA

De basisveiligheid VCA cursus is bedoeld voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende rol. Denk aan technische medewerkers of onderhoudsmedewerkers. De cursus behandelt basisveiligheid rondom veiligheid, gezondheid en milieu. Denk aan hijsen, tillen, lopen, verschillende soorten gereedschappen, gevaarlijke stoffen, de Arbowet en ergonomie.

Met het diploma toont u aan dat u beschikt over de benodigde kennis. En dat is vaak een vereiste; het VCA basisveiligheid diploma kan door werkgevers of opdrachtgevers gevraagd worden wanneer risicovolle werkzaamheden verricht moeten worden.

Praktische informatie over B VCA

Op de cursusdag van de VCA basisopleiding (ook wel B VCA of VCA B genoemd) wordt u om 7.45 uur verwacht. Tot ongeveer 16.00 uur behandelt een instructeur de lesstof op een toegankelijke manier. Er is volop de ruimte om uw ervaringen te delen en vragen te stellen aan de instructeur. Tussen de middag verzorgen wij van VCAin1dag.nl – een initiatief van Safeinspect – een lunch. Aan het eind van de dag, rond 16.00 uur, wordt het VCA B examen afgenomen door het Centraal Bureau Examens uit Veenendaal, een geheel onafhankelijke instantie.

Aanmelden voor VCA Basis (VCA B / VCA 1)

De VCA basis cursus heeft allerlei afkortingen: VCA B, B VCA of VCA 1. Met elke afkorting wordt dezelfde VCA basisopleiding bedoeld. VCA 1 is de oude benaming voor de VCA basisopleiding. Bij VCAin1dag.nl verzorgen wij deze VCA cursus al ruim 15 jaar, onder andere op onze locatie in Lunteren (centraal in Nederland).

Aanmelden voor VCA basis kan makkelijk via deze website. Natuurlijk mag u ons ook altijd e-mailen of bellen. Na uw aanmelding ontvangt u het digitale lesmateriaal. Ook ontvangt u een link naar een proefexamen. Met het cursusboek en het proefexamen kunt u zich thuis alvast optimaal voorbereiden op de cursusdag en het examen.

Neem contact op

Onze enthousiaste fanclub